永发信息网

These days we are all conditioned to accept newness, whatever it costs. Very soon, there i

答案:2  悬赏:20  手机版
解决时间 2021-04-08 07:08
These days we are all conditioned to accept newness, whatever it costs. Very soon, there is no doubt that Apple's tablet (平板电脑) will seem as a vital tool of modern living to us as sewing machine did to our grandparents. At least, it will until someone produces an even smarter, thinner and more essential tablet, which, if recent history is any guide, will be in approximately six months' time. Turn your back for a moment and you find that every electronic item in your possession is as old as a tombstone. Why should you care if people laugh just because you use an old mobile phone? But try getting the thing repaired when it goes wrong. It's like walking into a pub and asking for an orange juice. You will be made to feel like some sort of time-traveler from the 1970s. Why not buy a new one? you will get asked.
And so the mountain of electrical rubbish grows. An average British person was believed to get rid of quite a number of electronic goods in a lifetime. They weighed three tons, stood 7 feet high, and included five fridges, six microwaves, seven PCs, six TVs, 12 kettles, 35 mobile phones and so on. Even then, the calculation seemed to be conservative. Only 35 mobiles in a lifetime? The huge number of electronic items now regularly thrown away by British families is clearly one big problem. But this has other consequences. It contributes greatly to the uneasy feeling that modem technology is going by faster than we can keep up. By the time I've learnt how to use a tool it's already broken or lost. I've lost count of the number of TV remote-controls that I've bought, mislaid and replaced without working out what most of the buttons did.
And the technology changes so unbelievably fast. It was less than years ago that I spotted an energetic businessman friend pulling what seemed to be either a large container or a small nuclear bomb on wheels through a railway station. I asked. What have you got in there? Your money or your wife? Neither, he replied, with the satisfied look of a man who knew he was keeping pace with the latest technology, no matter how ridiculous he looked. This is what everyone will have soon—even you. It's called a mobile telephone.
I don't feel sorry for the pace of change. On the contrary, I'm amazed by those high-tech designers who can somehow fit a camera, music-player, computer and phone into a plastic box no bigger than a packet of cigarette. If those geniuses could also find a way to keep the underground trains running on the first snowy day of winter, they would be making real progress for human beings. What I do regret, however, is that so many household items fall behind so soon. My parents bought a wooden wireless radio in 1947, the year they were married. In 1973, the year I went to university, it was still working. It sat in the kitchen like an old friend—which, in a way, it was. It certainly spoke to us more than we spoke to each other on some mornings. When my mum replaced it with a new-style radio that could also play cassette-tapes, I felt a real sense of loss.
Such is the over-excited change of 21st-century technology that there's no time to satisfy our emotional needs. Even if Apple's new products turn out to be the most significant tablets I very much doubt if they will resist this trend.
【小题1】When you try getting an old mobile phone repaired, .A.you are travelling through timeB.you are thought to be out of date C.you will find everything wrongD.you have got to buy a new one【小题2】Throwing away so much electronic rubbish makes the writer feel quite .A.lost and upsetB.unbelievably fastC.broken or lostD.regularly wasteful【小题3】The example of the businessman implies that . A.the businessman mastered the latest technologyB.mobile phones used to be quite big just years ago C.the businessman was a very ridiculous personD.the writer failed to follow modern technology【小题4】The passage is organized in the pattern of .A.time and eventsB.comparison and contrastC.cause and effectD.examples and analysis【小题5】Which of the following is conveyed in the passage? A.The fast pace of change brings us no good.B.We have to keep up with new technology. C.Household items should be upgraded quickly.D.We should hold on for new technology to last.B
最佳答案
(答案→)B 解析:文章讲述的是作者对于人们跟随科技发展的快速步伐而产生的问题。【小题1】推理判断题,根据第一段的But try getting the thing repaired when it goes wrong. It's like walking into a pub and asking for an orange juice. You will be made to feel like some sort of time-traveler from the 1970s. Why not buy a new one? you will get asked可知,这是很过时的事情【小题2】推理判断题,根据第二段的The huge number of electronic items now regularly thrown away by British families is clearly one big problem. But this has other consequences. It contributes greatly to the uneasy feeling that modem technology is going by faster than we can keep up. By the time I've learnt how to use a tool it's already broken or lost. I've lost count of the number of TV remote-controls that I've bought, mislaid and replaced without working out what most of the buttons did可知, 【小题3】实施细节题,根据第三段的It was less than years ago that I spotted an energetic businessman friend pulling what seemed to be either a large container or a small nuclear bomb on wheels through a railway station可知【小题4】推理判断题,根据文章出现很多分析和例子可以得出结论,【小题5】推理判断题,根据最后一段可知,我们没有必要跟随科技发展的步伐。
全部回答
和我的回答一样,看来我也对了
我要举报
如以上问答信息为低俗、色情、不良、暴力、侵权、涉及违法等信息,可以点下面链接进行举报!
大家都在看
老师同学聚会搞笑句子,20周年开同学会个人上
思雨美发地址有知道的么?有点事想过去
对课文内容理解有误的一项是(4分)A. 《从百
2015属鼠的人如何增加赌运
漳平那里有信用卡养卡的地方
段落间距离不正常,如何增强雅思作文段落间逻
分手后和前男友一直没联系,最近微信联系了几
阅读材料,回答问题。材料一 2011年3月14日,
2014款自动挡1.6l卡罗拉现在值多少钱
两个月的小泰迪怎么养,刚满一个月的小泰迪怎
盛大安全卡没了怎么办?
下图漫画给我们的哲学启示是B《所谓门槛,过
郑州大学附属郑州中心医院马寨分院-肠道门诊
拉斯维加斯是美国的哪个州,谁能具体介绍一下
我梦见我妈给我做新裤子
推荐资讯
御龙在天珍宝阁里面的喜庆婚礼(永久)9000金子
科学技术的近义词,科协这个单位是属于行政单
河南省煤炭总医院-住院部这个地址在什么地方
天安财产保险股份有限公司上海市浦东支公司地
单选题中国资产阶级启蒙思想家是A.林则徐B.龚
单选题下列属于人口稀少的地区是A.亚洲东部和
我考了530多分在东三省有什么好的建筑大学土
海南乐高教育培训中心地址在哪,我要去那里办
这两天做梦总梦见我已死去的外婆
课外现代文阅读(15分)奶奶与父亲父亲走时,
蝉诗歌鉴赏李商隐,请问唐朝诗人李商隐哪一句
怎么知道巴西龟该吃东西了?
正方形一边上任一点到这个正方形两条对角线的
阴历怎么看 ?