永发信息网

阅读理解Apopularsayinggoes,“Sticksand

答案:2  悬赏:80  手机版
解决时间 2021-02-22 08:22
阅读理解 A popular saying goes, “Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me.” However, that’ s not really true. Words have the power to build us up or tear us down. It doesn’t matter if the words come from someone’s else or ourselves --- the positive and negative effects are just as lasting.
We all talk to ourselves sometimes. We’re usually too embarrassed to admit it, though. In fact, we really shouldn’t be because more and more experts believe talking to ourselves out loud is a healthy habit.
This “self-talk” helps us motivate ourselves, remember things, solve problems, and calm ourselves down. Be aware, though, that as much as 77% of self-talk tends to be negative. So in order to stay positive, we should only speak words of encouragement to ourselves. We should also be quick to give ourselves a pat on the back. The next time you finish a project, do well in a test, or finally clean your room, join me in saying “Good job!”
Often, words come out of our mouths without thinking about the effect they will have. But we should be aware that our words cause certain responses in others. For example, when returning an item to a store, we might use warm, friendly language during the exchange. And the clerk will probably respond in a similar manner. Or harsh(刻薄的)and critical language will most likely cause the clerk to be defensive.
Words possess power because of their lasting effect. Many of us regret something we once said. And we remember unkind words said to us! Before speaking, we should always ask ourselves: Is it loving? Is it needed? If what we want to say doesn’t pass this test, then it’s better left unsaid.
Words possess power: both positive and negative. Those around us receive encouragement when we speak positively. We can offer hope, build self-esteem(自尊)and motivate others to do their best. Negative words destroy all those things. Will we use our words to hurt or to heal? The choice is ours1.The main idea of the first paragraph is that_____.A.not sticks and stones but words will hurt usB.inspiring words give us confidenceC.negative words may let us downD.words have a lasting effect on us2.There is no sense for us to feel embarrassed when we talk to ourselves because_____.A.almost everybody has the habit of talking to themselvesB.we can benefit from talking to ourselvesC.talking to ourselves always gives us courageD.it does no harm to have “self-talk” when we are alone3.The underlined part in the third paragraph means that we should also timely_____.A.praise ourselvesB.remind ourselvesC.make ourselves relaxedD.give ourselves amusement4.The author would probably hold the view that_____.A.encouraging words are sure to lead to kind offersB.negative words may stimulate(刺激) us to make more progressC.people tend to remember friendly wordsD.it is better to think twice before talking to others
最佳答案
DBAD解析试题分析:本文讲述的是语言对我们有很大的影响,如talk to oneself这样的行为对我们就有很多好处。但是我们在和别人说话的时候要特别注意自己的用词。因为可能会对别人产生不好的影响。
1.D 段落大意题。根据本文第一段最后一句It doesn’t matter if the words come from someone’s else or ourselves --- the positive and negative effects are just as lasting.可知讲述的是语言对我们有持久的影响。故D正确。
2.B 细节题。根据文章第二段可知We all talk to ourselves sometimes. We’re usually too embarrassed to admit it, though. In fact, we really shouldn’t be because more and more experts believe talking to ourselves out loud is a healthy habit.自言自语对我们来说是一种很好的习惯,因为我们可以从中得到很多好处。故B正确。
3.A 推理题。根据下一句The next time you finish a project, do well in a test, or finally clean your room, join me in saying “Good job!”可知该句告诉我们要经常表扬自己,让自己从自言自语指得到更多的益处。故A正确。
4.D 推理题。根据文章倒数第三段1,2行Often, words come out of our mouths without thinking about the effect they will have. But we should be aware that our words cause certain responses in others.可知语言对别人也会有很大的影响,所以我们要注意自己的言行。要特别谨慎。故D正确,
考点:考察教育类短文阅读
点评:本文讲述的是语言对我们有很大的影响,如talk to oneself这样的行为对我们就有很多好处。但是我们在和别人说话的时候要特别注意自己的用词。因为可能会对别人产生不好的影响。推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了做出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。该题要求在理解表面文字的基础上做出判断和推论,从而得到文章的隐含意思和深层意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。
全部回答
好好学习下
我要举报
如以上问答信息为低俗、色情、不良、暴力、侵权、涉及违法等信息,可以点下面链接进行举报!
大家都在看
绿康美食城地址有知道的么?有点事想过去
怎样让前男友还钱?
佩戴银项链身体感觉不舒服为什么?
旭安园地址有知道的么?有点事想过去
个人缴纳社保金额是多少
邓紫棋是怎么认识何超莲的
智慧广告在什么地方啊,我要过去处理事情
车,什么时候开始开放啊?
种植柑橘可套种什么
我快不行了,晚上老婆天天穿黑丝袜性感内裤勾
求推荐一款适合听电音的入耳式耳机 价钱希望
板皿这个地址在什么地方,我要处理点事
iron comb smile wear的第三人称单数,
已知偶函数f(x)在区间(0,正无穷大)上单调递
白山村地址在哪,我要去那里办事
推荐资讯
莱阳市羊郡镇地址在什么地方,想过去办事
康熙字典男孩取名
姚官屯邮政支局在哪里啊,我有事要去这个地方
清朝灭亡主要原因? 30分
搞笑的小惩罚
中峰镇刘家湾村卫生室在哪里啊,我有事要去这
法娜妮卫浴地址在哪,我要去那里办事
一个数减去4.6与8的积等于13.2.求这个数?
离婚协议书上写的是男方,女方还是甲方,乙方
Maximumemailsizeexceeded什么意思
How old are you?回答问题(十岁)
豹子号人民币价格我有豹子号三个555能值多少
正方形一边上任一点到这个正方形两条对角线的
阴历怎么看 ?