永发信息网

Australia---The vote for euthanasia(安乐死)was finally taken at 3:45 this morning. After six

答案:2  悬赏:40  手机版
解决时间 2021-03-23 07:36
Australia---The vote for euthanasia(安乐死)was finally taken at 3:45 this morning. After six months’ argument and final 16 hours’ hot debates, Australia’s Northern Territory became the first legal authority in the world to allow doctors to take the lives of incurably ill patients who wish to die. The bill was passed by the vote of 15 to 10. Almost immediately word flashed on the Internet and was picked up, half a world away, by John Hofsess, the director of the Right to Die Society of Canada. He sent it on through the group’s on-line service, Death NET. Hofsess says, “We posted it all day long, because this isn’t just something that happened in Australia. It’s world history.”
The full import may take a while to understand. The NT Rights of the Terminally III law has left physicians and citizens trying to deal with its moral and practical meaning. Some have breathed sighs of relief, but others, including churches, right to life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the bill and the haste(匆忙,急忙) of its passage. But the tide is unlikely to turn back. In Australia — where an aging population, life extending technology and changing community attitudes have all played their part — other states are going to consider making a similar law to for euthanasia. In the US and Canada, where the right to die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes(多米诺骨牌) to start falling.
Under the new Northern Territory law, an adult patient can request death — probably by a deadly injection or pill — to put an end to suffering. The patient must be diagnosed as incurably ill by two doctors. After a “cooling off” period of seven days, the patient can sign a certificate of request. After 48 hours the wish for death can be met. For Lloyd Nickson, a 54 year old Darwin man suffering from lung cancer, the law means he can get on with living without the fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition. “I’m not afraid of dying from a spiritual point of view, but what I was afraid of was how I’d go, because I’ve watched people die in the hospital fighting for oxygen and clawing at their masks,” he says.
【小题1】According to the text ,which of the following statements is TRUE?A.Australia now is the only country in the world to pass the law of euthanasia.B.All people in Australia don’t have the same positive attitude to euthanasia.C.Many patients will ask their doctors for euthanasia because they are afraid of death. D.According to the law, if a patient requests death, his or her wish will be met after 48 hours.【小题2】The underlined sentence in Para 2, “observers are waiting for the dominoes to start falling.” means that observers are waiting to see .A.the result of the game of dominoes.B.that people’s attitude to euthanasia will be changed.C.that the bill about euthanasia in Australia will come to an end.D.the similar bills will be passed in other countries.【小题3】Australia was the first country to pass the bill of euthanasia, but not USA or Canada. Which one is NOT the reason ?A.In Australia, the technology of extending life is advanced.B.In Australia, it is easy to deal with the moral and practical meaning.C.In Australia, old people take up great part in the population of the whole country.D.Australians gradually realize suffering from a terrible disease is worse than immediate death.【小题4】It can be inferred from the text that .A.when Lloyd Nickson dies, he will face his death with calm characteristic of euthanasia.B.physicians and citizens in Australia share the same view on euthanasia.C.other countries are going to consider making a similar law to deal with euthanasia.D.under the bill, patients requesting death are sure to be injected by deadly medicine.【小题5】What’s the author’s attitude to euthanasia?A.NegativeB.CriticalC.PositiveD.DoubtfulB
最佳答案
(答案→)B 解析:【小题1】推理题:从第一段的句子:The bill was passed by the vote of 15 to 10.可知澳大利亚人对安乐死的观点不一。选B 【小题1】句意理解题:从第二段的句子:other states are going to consider making a similar law to for euthanasia.可知其他国家也希望出台相似的法律。选D【小题1】细节题:从第二段的句子:The NT Rights of the Terminally III law has left physicians and citizens trying to deal with its moral and practical meaning.可知澳大利亚人很容易处理道德和实用的含义,选B【小题1】细节题:从最后一段的句子:the law means he can get on with living without the fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition.可知Lloyd Nickson 死后,他可以冷静的面对安乐死。选A【小题1】作者态度题:文章介绍了安乐死的法律,从最后一段的内容,可知作者是持有积极的态度。选C
全部回答
感谢回答,我学习了
我要举报
如以上问答信息为低俗、色情、不良、暴力、侵权、涉及违法等信息,可以点下面链接进行举报!
大家都在看
鼾声是什么意思,鼾声评分为40算吵吗
求陈坤以前演的一部电视剧的歌名叫什么?
新三桥酒楼我想知道这个在什么地方
沙市荆州有哪些好厂招人?
阅读理解The30thOlympichostcity,Londonisope
电容在电路中补电?请问下 经常看到电路设计中
投标文件中承担的范围和承担的工作是一个意思
漯河市华中机动车驾驶员培训学校地址在什么地
读下地质剖面图,回答下列各题。 1.关于图中①
怎么设置系统自动更新,不想让电脑程序自动更
银行从业继续教育学习听课时可以中途离开吗?
关于二手笔记本的价格
求分析“表情阴沉的仿佛能滴出水来一般”中的
1961年9月,南斯拉夫总统铁托说:“当我们走
我的手表是宝舵的全自动手表,买了不到十天,
推荐资讯
马克·吐温的《汤姆·索亚历险记》为我们展示
长冲村在什么地方啊,我要过去处理事情
49分之13x21
新婚房为什么不能空一个月
穿西装只扣上面一个纽扣是什么意思?
2001分之2000×2002的化简过程
卧室头顶是厕所好不好
绥化离榆树市多少公里?
武汉买童装??
成本分析与控制中的 cd是什么意思
13米高建筑有高层施工增加费吗?
婚评会是什么?是关于婚嫁方面的吗?那我拍婚纱
正方形一边上任一点到这个正方形两条对角线的
阴历怎么看 ?