永发信息网

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。I found the imagination of becoming a grandmother somewha

答案:2  悬赏:10  手机版
解决时间 2021-12-30 22:06
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
I found the imagination of becoming a grandmother somewhat discouraging. I was younger than I thought a grandmother should be when I got the news that I was going to become one myself. I admit, it was not a role that I was emotionally ready to accept. I had been a young mother, and had certainly hoped my daughter would not face that same challenge. I remarried when she was a teenager, and then had two more children. On getting the news that she was expecting(怀孕), I remember thinking “What do I know about being a grandmother? —I haven’t even finished raising my own kids yet!” I don’t like to be unprepared, so I read a few books about grandparenting. That gave me a little help, but I was still uncertain. I thought about other grandmothers I knew, and got a few ideas I liked and a few more that I didn’t. But I couldn’t quite figure out what kind of grandmother I wanted to be. Then I thought about my own grandmother, Granny, as she’s known by most people, and I knew I had the answer.
I didn’t realize it until that moment, but my own grandmother was the example for the kind of grandmother I wanted to be. I am fortunate that I got to spend a lot of time with my grandparents when I was a little kid. Here is what I learned from my Granny:
Grandmothers always have a cookie jar. For my whole life, Granny always had a cookie jar full of cookies. When I was a little tiny girl, just at eye level with the counter, Granny would get the cookie jar down for me. When I was a little older I learned how to pull the chair over so I could reach. As I got taller, if I really stretched, I could reach the cookie jar with my finger tips and move it close enough to get it down off the counter to find out what kind of treat was inside. Always the first thing I did when I went to Granny’s house was check the cookie jar, and there were always cookies in it. Many years later, I’ll drive my own children to Granny’s house and the first thing to do is get us all a cookie.
So grandmothers must have a cookie jar, and on my granddaughter’ s first Christmas,my daughter bought me my own cookie jar. She said when they came to see me,her daughter would find the treat the way she did and I did.
【小题1】The writer thought it was a little discouraging to be a grandmother because .A.she was not old enough to be oneB.she was not emotionally ready to be oneC.she thought her daughter was too young to be a motherD.grandmother should be older than she was【小题2】The underlined phrase “that same challenge ” in the first paragraph refers to “ ” A.taking care of a grandchildB.taking care of a babyC.being a young grandmotherD.being a young mother【小题3】It can be inferred from the last paragraph that .A.the writer has many happy memories of her grandmother’s cookie jarB.the writer always wanted to know what was inside her grandmother’s cookie jarC.the writer often drove her grandchildren to see her grandmother’s cookie jarD.women of the writer ‘s age all have a cookie jar for their grandchildren【小题4】What kind of grandmother did the writer want to be?A.One who has a jar filled with many kinds of cookies for children and herself.B.One who grows up with her grandmother^ cookie jar with all kinds of cookies.C.One who is like her own grandmother with a cookie jar to treat her grandchildren.D.One who always makes different kinds of cookies to treat her grandchildren.【小题5】Which of the following can be the best title of this text?A.Grandmother’s Cookie JarB.Grandmother’s Treat for ChildrenC.Grandmothers and GrandchildrenD.Happy Memories of CookiesB
最佳答案
(答案→)B 解析:文章讲述的是一个妈妈还没有做好作外婆的心理准备,从对自己外婆的回忆中找到了一些帮助。【小题1】事实细节题,根据第一段I was younger than I thought a grandmother should be when I got the news that I was going to become one myself,I admit, it was not a role that I was emotionally ready to accept可知,作者认为自己还太年轻,心里还没有做好准备。【小题2】推理判断题,根据I had been a young mother, and had certainly hoped my daughter would not face that same challenge可知,作者曾经是一个年轻的妈妈,希望她的女儿不要面对相同的挑战,挑战就是做一个年轻的妈妈。【小题3】推理判断题,最后一段作者讲述了她印象中的奶奶的,印象最深刻的就是饼干罐。【小题4】推理判断题,作者通过自己的回忆,找到了自己的方向,自己也要变成她自己奶奶那样,有一个放饼干的罐子。【小题5】文章主要通过自己的回忆,讲述了饼干罐在她心目中的地位,并且给了她如何作一个奶奶/外婆一些帮助。
全部回答
你的回答很对
我要举报
如以上问答信息为低俗、色情、不良、暴力、侵权、涉及违法等信息,可以点下面链接进行举报!
大家都在看
a quarter to two的汉语是什么?
如何给英国本科教授要到推荐信的格式
南拳妈妈为什么解散
toefl报名退款要怎么办理
在一天的时间,能否把晋祠和蒙山大佛都玩完吗
单选题下列关于亚洲的说法,不正确的是A.亚洲
求家具店开业广告语短信
贷款买的二手房,贷款已经下来了,房产证中介
单选题下面措施中能增大摩擦的是A.在笨重的设
股票说的什么背离是什么意思?
好吗好的简介
好句摘抄 有修辞手法的 句子长点儿
各位大神,我cpu是i54460的 显卡750i的 为什
一九八三年十月二八出生的人是什么星座
饮料倒手机上手机开机开到一半就灭了该怎么办
推荐资讯
山东常林95压路机滚筒内是加齿轮油还是机油
单选题下列属于营养组织的是A.导管B.叶表皮C.
福鑫机电五金批发部地址在哪,我要去那里办事
单选题To my disappointment, the
梦见葬礼
祁连默勒镇到热水镇多少公里
-Howdidyoufindthefilm?-Itwasa(n) o
农村开什么餐饮店
如图,在菱形ABCD中,对角线AC,BD相交于点O
胆固醇高能吃毛肚吗
李明同学去欧洲某国旅游,目睹了埃菲尔铁塔的
戴尔台式机小机箱怎样拆除
正方形一边上任一点到这个正方形两条对角线的
阴历怎么看 ?