永发信息网

阅读理解ItcameassomethingofasurprisewhenDiana,PrincessofWales,madeatript

答案:2  悬赏:10  手机版
解决时间 2021-01-23 18:10
阅读理解 It came as something of a surprise when Diana, Princess of Wales, made a trip to Angola in 1997, to support the Red Cross’s campaign for a total ban on all anti-personnel landmines. Within hours of arriving in Angola television screens around the world were filled with images of her comforting victims injured in explosions caused by landmines. “I knew the statistics,” she said, “But putting a face to those figures brought the reality home to me; like when I met Sandra, a 13-year-old girl who had lost her leg, and people like her.”The Princess concluded with a simple message: “We must stop landmines”. And she used every opportunity during her visit to repeat this message.But, back in London, her views were not shared by some members of the British government, which refused to support a ban on these weapons. Angry politicians launched an attack on the Princess in the press. They described her as “very ill-informed” and a “loose cannon (乱放炮的人).”The Princess responded by brushing aside the criticisms: “This is a distraction we do not need. All I’m trying to do is help.”Opposition parties, the media and the public immediately voiced their support for the Princess. To make matters worse for the government, it soon emerged that the Princess’s trip had been approved by the Foreign Office, and that she was in fact very well-informed about both the situation in Angola and the British government’s policy regarding landmines. The result was a severe embarrassment for the government.To try and limit the damage, the Foreign Secretary, Malcolm Rifkind, claimed that the Princess’s views on landmines were not very different from government policy, and that it was “working towards” a worldwide ban. The Defence Secretary, Michael Portillo, claimed the matter was “a misinterpretation or misunderstanding”.For the Princess, the trip to this war-torn country was an excellent opportunity to use her popularity to show the world how much destruction and suffering landmines can cause. She said that the experience had also given her the chance to get closer to people and their problems1.Princess Diana paid a visit to Angola in 1997______A.to voice her support for a total ban of landminesB.to clarify the British government’s stand on landminesC.to investigate the sufferings of landmine victimsD.to establish her image as a friend of landmine victims2.What did Diana mean when she said“…putting a face to those figures brought the reality home to me” (Para.1)?A.She just couldn’t bear to meet the landmine victims face to faceB.The actual situation in Angola made her feel like going back homeC.Meeting the landmine victims in person made her believe the statisticsD.Seeing the pain of the victims made her realize the seriousness of the situation3.Some members of the British government criticized Diana because______A.she was ill-informed of the government’s policyB.they believed that she had misinterpreted the situation in AngolaC.she had not consulted the government before the visitD.they were actually opposed to banning landmines4.How did Diana respond to the criticisms?A.She made more appearances on TVB.She paid no attention to themC.She met the 13-year-old girl as plannedD.She rose to argue with her opponents5.What did Princess Diana think of her visit to Angola?A.It had caused embarrassment to the British governmentB.It had brought her closer to the ordinary peopleC.It had greatly promoted her popularityD.It had affected her relations with the British government
最佳答案
ADDBB解析1..A 细节题。第一段第一句说威尔士王妃戴安娜去安哥拉旅行的目的是支援红十字会运动,全面禁止杀伤性地雷。这与A项声援全面禁止地雷属同义重述。其他选项与文意不符。2..D 语义题。第一段第三句她说她知道地雷炸伤人数的统计数字,当她面对着地雷的受害者,那被地雷炸掉一条腿的13岁的小女孩,以及其他类似的受害者时,使她对这严重的现实深信不疑。A项说相信统计数字,与原文中的现实相比,较片面。故A不是
全部回答
我学会了
我要举报
如以上问答信息为低俗、色情、不良、暴力、侵权、涉及违法等信息,可以点下面链接进行举报!
大家都在看
下列词语中划线的字,读音全都不相同的一组是
米兰新娘(广沿路)地址在哪,我要去那里办事,
时尚芭纱摄影地址在什么地方,想过去办事,
没有合伙协议的合伙人,突然半夜把机器和加工
求设计发型 不懂不要回答 谢谢了 有图片最好
伟业制冷家电维修我想知道这个在什么地方
右肾上级可见无回声光团,大小约7.7'5.3
欧姆定律不适用于A.金属导电B.电解液导电C.稀
梦想世界加6戒指怎么刷,那位高手告诉下
最近去餐厅吃饭总会看到昆仑山雪山矿泉水,用
色色婚纱摄影(广沿路)地址有知道的么?有点事
0334是哪里的区号
初2上册数学课本习题1.5 第4,8,9,10,11,12的
名人婚纱(吴川店)地址在哪,我要去那里办事,
某细菌能合成一种“毒性肽”,其分子式是C55H
推荐资讯
dlink中得DHCP Relay和DHCP Server怎么设置?
哪种磨刀石好? 怎么挑选? 多少钱?
和有家的女人相爱了 我想让她离婚然后和我结
德国哪所大学物流管理专业
大重庆包括那些地方
panatta健身游泳怎么去啊,我要去那办事
辽东农村商业银行(首山支行)地址在哪,我要去
中国农业银行(诺敏镇)地址在哪,我要去那里办
一甲轩茶庄地址好找么,我有些事要过去
若|1-|x||=2,则A.x=-1B.x=-2C.x=-3D.x=±3
徐贵斌口腔地址有知道的么?有点事想过去
香港海洋公园有什么好玩的项目?
正方形一边上任一点到这个正方形两条对角线的
阴历怎么看 ?